Aktualizace ambasadorských projektů

3 minuty

Ať váš weby nikdy nezestárne

Neustále pracujeme na rozvoji celé platformy solidpixels. Každé tři měsíce vydáváme novou verzi, která přináší řadu nových funkcí, vylepšení i opravy chyb. Ideálním případem pro nás i pro vás je, když tyto aktualizace můžeme nasazovat automaticky.

Automaticky vs. manuálně

V momentě, kdy váš web obsahuje zakázkové úpravy a funkce, nelze spouštět automatické upgrady. Všechny ambasdorské weby byly proto dříve přepnuty do režimu manuálních upgradů, které jsme prováděli na základě individuální domluvy.

Aktuálně jsou všechny ambasadorské weby ve výchozím stavu nastaveny do režimu automatických aktualizací. Ve své ambasadorské konzoli si můžete snadno upgrady zakázat v nastavení každého webu.

Kdy nastavit manuální aktualizace?

Všeobecně platí, že jakékoli změny v kódu, včetně HTML, CSS a JS, mohou být pro aktualizace rizikové. Nedokážeme totiž garantovat, že se v budoucnosti neobjeví konflikt mezi vaším kódem a našimi novinkami.

U kterých úprav nastavit manuální aktualizace?

  1. Vložení bloku HTML kód – který obsahuje vlastní HTML kód, CSS styly nebo javascript.

  2. Úprava CSS – vytvoření vlastních stylů v CMS editoru, kdy dochází k přestylování jednotlivých kompotent.

  3. Úprava JS – vytvoření vlastního javascriptu v CMS editoru

  4. Zakázkové úpravy – provedení zakázkových úprav z naší strany na objednávku

Sami musíte posoudit, jak velké a kritické vaše změny jsou. Například změna stylu jednoho prvku v rámci aktualizace bude představovat menší riziko než zásadní změny vzhledu nebo napojení vlastního javascriptu na náš zdrojový kód, který se může mezi verzemi lišit.


Tak šup do toho a půl je hotovo.