UP21 má se solidpixels nad webem plnou kontrolu

4 minuty
Pro UP21 zajišťujeme technickou stránku vývoje webu. Přečtěte si, jak jsme se s UP21 pustili do tvorby plně editovatelného webu s designem na míru.

UP21 podporuje startupy v jejich rozletu. Kromě finanční podpory projektů se v UP21 zaměřují na vzdělání. Startupům pomáhají najít správný směr za podpory zkušených mentorů, zajištěním vzdělávání, propojením s důležitými kontakty i pomocí v administrativních činnostech.

UP21 v novém: profesionálně a přitom lidsky

Inkubátor UP21 vznikl v roce 2016 pod názvem GISTin UP. Přibližně po půl roce společnost prošla rebrandingem na značku UP21. Cílem rebrandingu bylo posunout prezentaci značky na profesionální úroveň, přitom si ale zachovat lidskou stránku a ukázat emoce.

Nejdůležitějšími body v zadání byla jednodušší a modernější forma prezentace a jasná komunikace způsobu, jakým v UP21 pracují se startupy.

Součástí rebrandingu byl nový web. Na jeho tvorbě jsme spolupracovali se studiem Milk. Milk zodpovídali za návrh struktury, grafiku a copywriting. My jsme zajišťovali technickou stránku vývoje webu a nasazení na platformu. Hlavním požadavkem byl plně administrovatelný web, bez závislosti na agentuře a servisních úpravách.

Honza Kříž – UP21
„Nejdůležitější pro nás bylo, abychom mohli stoprocentně editovat obsah. Zároveň jsme nechtěli přijít o osobní péči. Pokud se bude cokoliv dít a nebudeme si s tím vědět rady, chtěli jsme mít možnost supportu.”
Jan Kříž, CMO

 Co přineslo UP21 využití solidpixels

Design od Milk, do kterého studio promítlo identitu i potřeby inkubátoru, jsme přenesli na solidpixels. Nástroj, který umožňuje UP21 web samostatně spravovat.

Platforma přitom drží klienta v mezích tak, aby byla zachovaná konzistence a responzivita. Pro všechny dotazy je k dispozici podpora a tým profesionálů, který za solidpixels stojí. 

Know how a rady pro startupy sdílí UP21 prostřednictvím firemního blogu. Ten je zároveň základ komunikace na sociálních sítích. Blog a promování obsahu pomohlo zvednout návštěvnost webu o 60 %. Obsah článků se skládá pomocí bloků, které stačí přetáhnout do stránky. K vložení videa potřebujete jen odkaz a na pár kliknutí vytvoříte galerii. V nastavení potom stačí doplnit metatagy a údaje pro sdílení.

„Oproti jiným systémům mám se solidpixels jistotu, že bude vše fungovat responzivně. Nikdy se mi nestalo, že by to, co jsem vytvořil, bylo nepoužitelné na mobilu a tabletu. Nechtělo by se mi dělat web na třikrát.“
Jan Kříž, CMO
Webové stránky UP21 na mobilu

Na vývoji jsme strávili 70 hodin, během kterých jsme nasadili design na solidpixels a připravili na míru modul pro snadnější správu stránky, která prezentuje tým. Na stránce týmu se vypisují profily připravené v modulu a ty je možné dál filtrovat podle přiřazených kategorií.

UP21 náhled úvodní stránky