10 tipů pro rychlejší práci v solidpixels

5 minut
Znáte ten pocit, když objevíte nějakou skvělou vychytávku, která vám ušetří spoustu práce a bez které si už za měsíc nedovedete svůj život představit? Tak přesně takových vám dneska ukážeme rovnou deset. Co si počnete s takovým množstvím volného času??

Znáte ten pocit, když objevíte nějakou skvělou vychytávku, která vám ušetří spoustu práce a bez které si už za měsíc nedovedete svůj život představit? Tak přesně takových vám dneska ukážeme rovnou deset.

1. Uložení barev is the new neustálé znovu zadávání barev


Pamatujete si HTML kód barev, které používáte na svém webu? To nikdo. Proto jsou tu swatches. Funkce, díky které si vaše barvy uložíte v jejich nastavení a už nikdy je nebudete muset znovu zadávat. Nebo až ve chvíli, kdy budete měnit vaši vizuální identitu.

ukládání barev v solidpixels

2. Sdílejte stejný obsah napříč webem

Jestli tuhle funkci neznáte, pravděpodobně jste doteď žili následovně: vytvořili jste stejnou sekci na několika místech webu a každou jejich úpravu následně dělali na každém místě zvlášť. Tak s tím se rozlučte. Pokud přidáváte novou sekci, která má vypadat stejně a říkat stejné věci jako některá vaše již existující sekce, jděte na to od lesa! Uložte si ji jako sdílenou sekci, vložte na libovolná místa na webu a jakákoliv její změna se propíše všude. Magie!

sdílená sekce

Nejste ambasador, ale hodila by se vám funkce ukládání sekcí a stránek? Může být vaše!


3. Jak se rychle doklikat k tomu zatracenému článku???

Tak sledujte. Stačí zadat ⌘+K na Macu nebo CTRL+K na Windows a přijde vaše spasení jménem Spotlight. Zadáte část názvu článku a voilà, jste tam. Stejně tak se můžete přesunout kamkoliv v administraci, otevřít libovolnou stránku či změnit zobrazení webu.

spotlight

4. Stát se mistrem? Jednoduché.

Opravdoví mistři používají klávesové zkratky. Ke snadnému kopírování sekcí, vracení změn, úpravě textových bloků nebo k vytvoření nedělitelné mezery. Naučte se je a uvidíte, že za chvíli si život bez nich nebudete umět představit. Přehled našich klávesových zkratek najdete v tomhle článku.

klávesové zkratky solidpixels

5. Pořádek dělá přátele. A taky rychlé ambasadory.

A teď jeden užitečný návyk, na který nedáme dopustit. Snaha o udržení pořádku v galerii obrázků. Pokud zvládnete před nahrátím fotky náležitě pojmenovat, při jejich znovupoužití (a to vám garantujeme, že se v takové situaci nejednou ocitnete), se vám budou hledat jedna báseň. Zároveň doporučujeme i uspořádávání do složek, s těmi budete sázet weby nadzvukovou rychlostí.

6. Mnohem snazší kopírování bloků a sekcí

Začneme něčím velmi jednoduchým. Věděli jste, že: můžete bloky a sekce kopírovat držením klávesy Alt (pro Mac ⌥ Option) a táhnutím sekce na místo určení? Ne? Tak teď už to víte.

7. Co je víc než duplikace sekcí a stránek?

Duplikace webů. Ano, je to tak. V ambasadorské konzoli můžete velmi snadno zkopírovat některý z vašich povedených projektů a pak ho už jen uzpůsobit novému zadání. Dost jste se na tom namakali, tak to pořádně opakovaně zužitkujte!

8. Nestavte to celé znova, proboha!

Přidáváte novou sekci nebo novou stránku, která vychází z některé, kterou jste už v minulosti vytvořili? Nedělejte ji celou znovu! Stačí si její vzor uložit a pak opakovaně použít napříč vaším webem a upravit podle libosti. Navíc vytvořené předlohy pomohou udržovat web konzistentní i v momentě, kdy ho předáte do rukou klientů.

uložení sekce

9. Začít na zelené louce

Nechcete ztrácet čas čištěním a přenastavováním konceptu, který tak úplně nevyhovuje vašemu záměru? Není nic jednoduššího než začít s konceptem Starter. Je kompletně bez obsahu, takže se vám vaše vize bude zhmotňovat o dost rychleji! V kombinaci s naší knihovanou předloh, vytvoříte prototyp rychleji než "něco si doplňte".

spotlight

10.  Nastavení designu důvěřuj, ale prověřuj

Jak si bezpečně zkontrolovat, že jste si design webu nastavili tak, aby všechno společně dobře fungovalo? Vyzkoušejte styleguide - skvělou vychytávku, která vám všechno ukáže. Stačí za lomítko domény vašeho webu zadat “styleguide” (www.domena.cz/styleguide) a voilà!

Co si některé z naučených vylepšováků hned vyzkoušet? Vstupte do své ambasadorské konzole a směle do toho. Že ještě nejste ambasador? To můžete velmi snadno změnit! Tvořte a prodávejte weby světové úrovně.

Další inspirace pro lepší web

Přehled funkcí pro ambasadory

Přehled funkcí pro ambasadory

V tomto článku vás stručně provedeme programem pro ambasadory solidpixels a představíme vám širokou škálu výhod, nástrojů a funkcí, které jsou v jeho rámci k dispozici. Od prodloužených zkušebních období a exkluzivních slev, přes vývojářské nástroje až po speciální obsah. Tak pojďme do toho!

Ze života ambasadora: z Prahy do Kodaně a ještě dál s fotografem Vojtou Tesárkem

Ze života ambasadora: z Prahy do Kodaně a ještě dál s fotografem Vojtou Tesárkem

Kdo jsou vlastně naši ambasadoři? Jak pracují, co je baví a co zrovna aktuálně řeší? V prvním díle naší nové rubriky jsme si povídali s talentovaným fotografem Vojtou Tesárkem.

Jak prodat web klientovi

Jak prodat web klientovi

Vytvořit skvělý web může být výzva. Je to ale známý proces a dobře víte, jak s ním naložit. Jak se ale poprat s obchodní částí ambasadorské práce? Jak přesvědčit klienta, že web od vás je přesně to, co potřebuje a vypořádat se se všemi jeho všetečnými dotazy?