Blok Layout

2 minuty
Blok Layout je prostředkem pro vytvoření složitějších layoutů obsahu. Aktuálně je k dispozici pro ambasadory solidpixels.

Layout primárně slouží pro zarovnání bloků do něj vložených, proto do kontejneru můžete vložit většinu ostatních bloků jako je text, tlačíko, obrázek, box a další. Layout sám o sobě nemá žádné nastavení designu.

Jak přidat Layout

Přidání probíhá standardně jako u ostatních bloků přetažením do stránky. Kliknutím na blok se označí a pro jeho nastavení můžete využít ikonu vpravém horním rohu.

Následně do layoutu můžete vkládat bloky přetažením stejně, jako byste je vkládali do normálních sekcí, a následně s nimi pracovat, jak jste zvyklí.

Nastavení layoutu

V nastavení kontejneru si můžete vybrat ze tří způsobů zarování obsahu (Flexibilní, V řádku, Mřížka). Každá z možností má pak další doplňující možnosti pro rozložení a zarovnání obsahu uvnitř layoutu.

Pokročilé

V části Pokročilé může být pro vás důležité nastavení ID. To se používá při vytvoření odkazu pomocí kotvy. Více o tom, jak nastavit kotvu najdete v tomto článku.

náhled nastavení bloku