3 způsoby, jak využít blok Obrázek k oživení obsahu

3 minuty
Obrázek je blok se spoustou možností. Poznejte možnosti jeho nastavení, pomohou vám k vytvoření atraktivního obsahu.

Obrázek je blok se spoustou možností. Poznejte možnosti jeho nastavení, pomohou vám k vytvoření atraktivního obsahu.

Karty z obrázků jako rozcestník

Obrázek nastavený jako Plakát zobrazí text přes obrázek. Toho můžete využít například pro tvorbu karet.

Karty vám umožní odprezentovat velké množství informací stravitelným způsobem. Každý z boxů může být zároveň odkazem na samostatnou stránku s detailními informacemi. Náhled v obrázku s popisem umožní lidem najít informace, které hledají, a kliknutím přejít na podrobnější informace.

Rozložení obrázků můžete měnit a využít třeba různých poměrů stran pro vytvoření mozaiky.

Výhodou karet je jejich flexibilita. Využít můžete různých velikostí i uspořádání. Kombinací různě velkých boxů můžete snadno vytvářet vizuální hierarchii.

TIP: Odkaz můžete přidat přímo v nastevní obrázku a učinit tím celou jeho oblast klikatelnou. Díky tomu bude pro návštěvníky interakce příjemnější, neboť nebudou muset klikat přesně na text odkazu, aby se dostali k dalším informacím.

Obrázek jako ikona

Dalším způsobem, jak získat pozornost uživatele a zvýšit vizuální zajímavost obsahu, jsou ikony. Ikony jsou jednoduše rozeznatelné, nepotřebují překládat, mohou dotvářet brand a také se na ně snadněji kliká.

Malé množství ikon je ale natolik univerzálních, aby byly pochopitelné za každé situace bez dalšího vysvětlení. Proto je často používáme s popiskem. Chcete-li s ikonami pracovat, využijte nastavení obrázku jako ikona.

Díky tomu bude obsah držet pohromadě i na menších obrazovkách a zobrazí se vždy správně.

Obrázek jako ikona

Střídání fotek a textu

Cik cak uspořádání obsahu reflektuje jeden ze způsobů, jakým lidé skenují obsah stránky. Z toho vychází doporučení, kam umístit důležité prvky stránky. Střídání zároveň vytváří rytmus, který pomáhá poutat pozornost návštěvníka.

Vychází z patternu Z, podle kterého předpokládáme, že lidé nejprve skenují obsah horizontálně zleva doprava, poté míří diagonálně dolů doleva a následně na pravý okraj. Tím vzniká pomyslné písmeno Z.

Takové rozmístění je vhodné hlavně pro stránky s menším množstvím textu, které mají zdůraznit několik klíčových věcí. 

Obrázek jako karta s textem

Další inspirace pro lepší web

5 způsobů, jak využít blok Layout k oživení obsahu

5 způsobů, jak využít blok Layout k oživení obsahu

Objevte tipy pro efektivní využití bloku Layout na vašich webových stránkách.

10 tipů pro rychlejší práci v solidpixels

10 tipů pro rychlejší práci v solidpixels

Znáte ten pocit, když objevíte nějakou skvělou vychytávku, která vám ušetří spoustu práce a bez které si už za měsíc nedovedete svůj život představit? Tak přesně takových vám dneska ukážeme rovnou deset. Co si počnete s takovým množstvím volného času??

Jak na skvělou landing page

Jak na skvělou landing page

Jedna z největších překážek při komunikaci s dnešním uživatelem internetu je jeho roztříštěná pozornost. Důležitá sdělení je proto potřeba maximálně zjednodušit, jasně formulovat a očistit od všech zbytečných podnětů. V tom nám může skvěle pomoci landing page.