5 způsobů, jak využít blok Layout k oživení obsahu

2 minuty
Objevte tipy pro efektivní využití bloku Layout na vašich webových stránkách.

Blok Layout je prostředkem pro vytvoření složitějšího rozložení obsahu. Poznejte tipy a triky, které vám pomohou k vytvoření atraktivního obsahu. Blok je dostupný pro solidpixels ambasadory od verze 2.56.

1. Primární a sekundární tlačítka vedle sebe

Pokud si přejete vytvořit dvě tlačítka s různými prioritami vedle sebe, je ideální je umístit do bloku Layout a nastavit typ na "Inline". Následně si můžete vybrat zarovnání a určit přesný odstup mezi tlačítky.

Primární a sekundární tlačítka vedle sebe

2. Vertikální zarovnání obrázků

Pro dodání nepravidelnosti do vašeho designu vložte obrázky do bloku Layout a nastavte rozdílné poměry stran. Poté jednoduše definujte vertikální zarovnání na střed.

Vertikální zarovnání obrázků

3. Galerie v kombinaci s textovým obsahem

Experimentujte s kombinací různých bloků. Vytvořte originální galerii vložením galerie s určitým počtem sloupců a boxu s nastavenou stejnou výškou řádku. Tímto způsobem můžete kombinovat vizuální obsah s textem.

Galerie v kombinaci s textovým obsahem

4. Lepší responzivita pro boxy

Pokud prezentujete obsah prostřednictvím boxů a chcete mít kontrolu nad jejich počtem na různých zařízeních, jednoduše je vložte do Layoutu. Poté nastavte počet položek na řádek. V daném příkladu se na desktopu zobrazí čtyři sloupce, na tabletu dva a na mobilním zařízení jeden.

Lepší responzivita pro boxy

5. Mřížka uvnitř boxu

Chcete-li vytvořit více sloupců v rámci Box, můžete vložit Layout přímo dovnitř. Tím se vám otevře možnost přepnout Layout na grid. V příkladu je použit jeden sloupec pro obrázek a druhý sloupec pro text s tlačítkem.

Mřížka uvnitř boxu

Další inspirace pro lepší web

Martin Vácha ze studia Displaay: Naše písma pojmenováváme třeba podle sýrů nebo synů

Martin Vácha ze studia Displaay: Naše písma pojmenováváme třeba podle sýrů nebo synů

Displaay je jedno z aktuálně nejvýraznějších českých studií zabývající se tvorbou písma, jejich fonty používají společnosti jako je Nike, Apple nebo Harvard University. S jeho zakladatelem, typografem Martinem Váchou, jsme si povídali o frustracích grafických designérů, bizarním merchi, sterilitě skandinávských zemí, deadlinech nebo třeba o tom, jak dobře vybrat písmo pro web.

12 trendy kombinací Google fontů, se kterými váš web vystoupí z řady

12 trendy kombinací Google fontů, se kterými váš web vystoupí z řady

Kreativní hra s typografií je jedním z nejvýraznějších trendů ve světě současného webdesignu. Rádi byste se do téhle hry ponořili a hodila by se vám k tomu nějaká inspirace? Koukněte se na náš výběr kombinací Google písem, která jsme vybrali jak na základě jejich estetických kvalit, tak samozřejmě kvůli jejich funkčnosti.

3 způsoby, jak využít blok Obrázek k oživení obsahu

3 způsoby, jak využít blok Obrázek k oživení obsahu

Obrázek je blok se spoustou možností. Poznejte možnosti jeho nastavení, pomohou vám k vytvoření atraktivního obsahu.