Skanska Reality: Veškeré dostupné byty už dnes prodáváme prostřednictvím webu

8 minut
Skanska Reality představuje propojení nadnárodního stavebního a developerského giganta s koncovými uživateli jednoho z jeho produktů - současnými a budoucími obyvateli bytů, které Skanska postavila či právě staví. Prostřednictvím svého nového webu má za úkol dobře představit filozofii společnosti, realizované i právě vznikající projekty. A jako progresivní hráč na trhu s nemovitostmi k tomu potřebuje ty správné prostředky.

Skanska Reality představuje propojení nadnárodního stavebního a developerského giganta s koncovými uživateli jednoho z jeho produktů - současnými a budoucími obyvateli bytů, které Skanska postavila či právě staví. Prostřednictvím svého nového webu má za úkol dobře představit filozofii společnosti, realizované i právě vznikající projekty. A jako progresivní hráč na trhu s nemovitostmi k tomu potřebuje ty správné prostředky.

Kvalitní současná architektura

V Praze bychom těžko našli čtvrť, která by se lépe hodila pro sídlo společnosti Skanska, než právě Karlín. Jeho architektonicky progresivní prostředí poskytuje firmě skvělé zázemí pro prezentaci jak jejích vizí a hodnot, tak i její moderní administrativní budovy, proskleného utilitárního skeletu z dílny slavného katalánského studia Ricardo Bofill Taller de Arquitectura. Tento projekt, který si Skanska sama zrealizovala, navázal na předchozí sousední projekty v rámci urbanistického celku Corso Karlín.

Skanska Reality – kanceláře

Kvalitní současná architektura je jedním z kýžených výsledků činnosti společnosti, u každého projektu je však potřeba diskuze se všemi, kterých se přímo týká. „Není překvapivé, že se rádi inspirujeme ve skandinávských zemích, a to nejen u projektů z dílny Skanska. Ke spolupráci si vybíráme renomovaná architektonická studia, kam bezpochyby patří Chybík + Krištof, pak také Jakub Cigler Architekti, Jestico & Whiles, EBM Group, 22:22 architekti a mnoho dalších. Do jejich práce ale zasahují názory ostatních – díky participaci dáváme v plánovací fázi prostor lidem z lokality, ve které projekt vyroste, podstatným faktorem je slovo městské části a její potřeby. My sami máme vysoká očekávání, standardy a postupy. Finální architektonický návrh je tak dílem spolupráce odborníků a veřejnosti,“ nechává se slyšet Renata Vildomcová, ředitelka marketingu a komunikace české odnože developerské části Skanska.

My sami máme vysoká očekávání, standardy a postupy. Finální architektonický návrh je tak dílem spolupráce odborníků a veřejnosti.


Podívejte se na video case study se Skanska Reality o zkušenostech s novým webem, prohlídkách vzorových bytů ve virtuální realitě a dalších nástrojích, které pomáhají v přímém prodeji bytů přes web.


Udržitelnost jako téma číslo jedna

Směřování k čím dál větší udržitelnosti je pro Skansku tématem číslo jedna. „Baví nás projekty, které mají prokazatelnou přidanou hodnotu v oblasti udržitelné výstavby, nízkou a do budoucna nejlépe nulovou energetickou náročnost, umí inspirovat i způsobem využití materiálů a veřejného prostoru. V lokálním prostředí vnímáme sílící trend, kdy k nám mnoho architektů přichází jako k developerovi, který očekává ten nejvyšší udržitelný standard,“ říká Vildomcová.

„Baví nás projekty, které mají prokazatelnou přidanou hodnotu v oblasti udržitelné výstavby, nízkou nebo nejlépe nulovou energetickou náročnost, umí inspirovat i způsobem využití materiálů a veřejného prostoru.“
Skanska Reality – kanceláře

Skanska Reality využívá k prodeji svých bytů technologické řešení Realtify od solidpixels. Zjistěte, s čím může pomoci vám.


Zatím nejudržitelnějším místním počinem Skanska Reality bude chystaný projekt modřanského cukrovaru. „Troufnu si říct, že Modřanský cukrovar bude nejudržitelnějším projektem v nabídce tradičního českého developmentu. Snižujeme tu spotřebu pitné vody až o 40% díky systému šedé vody a promyšlené práci s vodou dešťovou. Celou pětinu betonů nahrazujeme rebetongem – kvalitativně srovnatelným betonem z recyklovaného kameniva. Na střechách umístíme fototermické panely o rozloze 1200m2. V prostoru najdete stovky stromů, keřů, bude tu sad i les,“ dodává.

Skanska Reality – model Cukrovar

Brownfield Cukrkandl v rukou komunit

Od roku 2018 je aktivní tzv. brownfield Cukrkandl, část uzavřeného pozemku po bývalém Modřanském cukrovaru, který měl být univerzálním místem pro setkávání komunit a jejich sportovní, společenské a jiné vyžití. Důležitým prostředkem pro komunikaci s veřejností se staly stránky Cukrkandlu, které jsou součástí webu Homes by Skanska, kde společnost prezentuje právě probíhající projekty, aktuální nabídku bytů, kde zájemci mohou svůj vybraný byt napřímo poptat, ale představuje i firemní filozofii týkající se kultury bydlení.

Udělat si web po svém

U tak velkých nadnárodních koncernů jako je Skanska bývá zvykem, že jakýkoliv nově vzniklý web podléhá přísným pravidlům a zpravidla také vzniká na stejném řešení jako web firmy mateřské. To byl nejprve i případ české Skanska Reality. Větší úpravy na původním webu byly však díky jeho komplexnosti a nadnárodnímu propojení mnohdy zdlouhavé a drahé, proto se české vedení rozhodlo, že si vybojuje výsadní pozici a postaví web Homes by Skanska na solidpixels nezávisle na ostatních webech společnosti.

Skanska Reality historie

„Web je pomyslné okno do našeho firemního domova. Měl by být pěkný, uklizený, klienti by se v něm měli cítit dobře a rádi se k němu vracet. Už z prvního dojmu z něj musí vycházet náš jasný zájem o klíčová témata a filozofii firmy - podpora životního prostředí, inovativní mindset, budování veřejného prostoru a trvale udržitelného produktu. Aby vznikl kvalitní web, je důležité mít na začátku kvalitní suroviny - v tomto případě dobrý obsah. Klást důraz na špičkový content marketing je klíčové,“ říká marketingová specialistka české odnože společnosti Gabriela Hlaváčková. 

„Náš web je jak výkladní skříní, tak i účinným prodejním nástrojem. V současné době díky němu prodáváme všechny byty, které jsou u nás aktuálně k dispozici. Zájemci se díky virtuální prohlídce a přehledně podaným informacím z našich stránek dozví vše, co chtějí a prostřednictvím formulářů zanechají kontakt pro naše makléře. Ti už s nimi následně vyřeší vše potřebné,“ popisuje proces rezervace bytů Hlaváčková. „Našimi požadavky na nový web byla jednoduchá administrace, flexibilnější podpora, rychlejší odezva na potřeby vývoje webu, modernější a atraktivnější vzhled, možnost umístění virtuální reality nebo třeba propojení s CRM systémy, jako je například Microsoft Dynamics. Toho všeho se nám s novým webem podařilo docílit.“ dodává.


Nechte se přenést do budoucnosti prodeje nemovitostí s Realtify.


Více inspirace pro lepší web

Jak zefektivnit náborový proces s pomocí profesionálního kariérního webu

Jak zefektivnit náborový proces s pomocí profesionálního kariérního webu

Jak dosáhnout co nejhladšího a nejefektivnějšího průběhu náboru? Na cestě k ideálnímu zaměstnanci je hlavní správně zacílit náborovou kampaň, zaujmout ty správné uchazeče, dostatečně informovat a šetřit čas nastavením automatizace dílčích procesů. K tomu je nezbytný funkční kariérní web.

Mít web jako prezident aneb jak jsme dělali stránky pro Petra Pavla

Mít web jako prezident aneb jak jsme dělali stránky pro Petra Pavla

Když se hledá prezident, je to náročný proces, který obnáší obrovské množství práce, neustálých změn, ale taky improvizace v nečekaných situacích. Když jsme kývli na vytvoření stránek pro prezidentského kandidáta, věděli jsme, co nás vlastně čeká? Jaký nápor musel web vydržet? Jak jsme řešili téma bezpečnosti? A jak se nám podařilo před druhým kolem voleb sestřelit falešný web s poplašnou informací?

Proč nás tolik zajímá, co si ostatní myslí? O trendech v oblasti social proof s Pavlínou Louženskou z podcastu Trendspotting

Proč nás tolik zajímá, co si ostatní myslí? O trendech v oblasti social proof s Pavlínou Louženskou z podcastu Trendspotting

Z průzkumů vyplývá, že sdílení uživatelských zkušeností nepřestává nabývat na důležitosti. 89 % zákazníků po celém světě si aktivně čte recenze předtím, než si zakoupí nový produkt. Jak se stát důvěryhodnou značkou díky magii zvané social proof, jak ji začít využívat ve svůj prospěch a připravit se na budoucnost uživatelských recenzí?