Buďte líní. 17 nástrojů pro content creatory, se kterými si můžete dát nohy na stůl

10 minut
Žádný profesionální content creator se neobejde bez nástrojů, které mu jeho práci na kažodenní bázi usnadňují. Tvorba obsahu je totiž práce značně časově náročná. Koukněte se na náš seznam tipů na pár takových skvělých „usnadňovačů“, které vám pomohou vytvořit kvalitní obsah dřív než stačíte říct „content plán“.

Žádný profesionální content creator se neobejde bez nástrojů, které na každodenní bázi usnadňují práci. Tvorba obsahu je totiž značně časově náročná. Koukněte se na naše tipy na pár takových skvělých „usnadňovačů“, které vám pomohou vytvořit kvalitní obsah dřív než stačíte říct „content plán“.

Jste líní?

My taky. A přesně proto i při tvorbě našeho vlastního obsahu používáme nástroje, které udělají spoustu práce za nás. Pojďme se na následující seznam dívat jako na pomyslný checklist, jehož vyškrtání vede k pohodlnému životu bez nutnosti kompromisů na kvalitě nebo frekvenci výsledných výstupů. Kolik nástrojů si z něj odškrtnete?

1. Canva - grafika a další druhy vizuálního obsahu levou zadní.

Canva je jedním z nejpopulárnějších grafických editorů na trhu. S Canvou můžete snadno vytvářet vizuální obsah jako jsou infografiky, grafy, plakáty atd. atd. Tento nástroj je velmi intuitivní a vytvořit profesionálně vypadající obsah bez znalostí grafiky je vážně hračka.

canva.com

2. Grammarly - zatněte tipec Grammar nazis.

Bez skvěle zvládnuté gramatiky a pravopisu se při tvorbě kvalitního obsahu neobejdete. Grammarly je online nástroj, který vám pomůže odhalit chyby v gramatice a pravopisu a vylepší úroveň vašeho psaného projevu. Podpora češtiny je samozřejmě omezenější než v angličtině, ale i tak zvládne Grammarly kontrolovat českou gramatiku, pravopis a interpunkci.

grammarly.com

Grammarly

3. Hootsuite - v síti snadno a rychle.

Hootsuite je nástroj pro správu sociálních sítí, který umožňuje spravovat a publikovat obsah na všech vašich sociálních sítích z jednoho místa. Kromě toho nabízí i analýzy a statistiky, díky kterým lze sledovat jak si váš obsah na sítích vede.

hootsuite.com

4. Google Analytics - kdo neměří, ten neřídí.

Abyste byli schopni efektivně vylepšovat váš obsah, potřebujete mít v prvé řadě informace o vašich zákaznících a jejich chování. Google Analytics je analytický nástroj, který vám přesně tyto informace poskytne. Díky němu můžete sledovat počty návštěv, jejich zdroje, chování návštěvníků apod.

analytics.google.com

Ještě jste nestihli přejít na Google Analytics 4?

Poradíme, jak bezbolestně na to. Pakliže jste se do této chvíle přechodu úspěšně vyhýbali, vězte, že tato změna se vám stejně nevyhne. Google Universal Analytics definitivně končí k 30. červnu letošního roku. V našem článku najdete vše důležité, co byste měli o plánované změně a jejích dopadech na vaše měření vědět.

5. Unsplash - když nemáte svoje, tak tam dejte Unsplash.

Pokud si na omezenou dobu musíte vystačit s bez možnosti tvořit své vlastní autentické fotografie nebo na to zkrátka prostě nemáte kapacitu ani dlouhodobě, je Unsplash tou správnou volbou. Unsplash je platforma, která nabízí tisíce zdarma fotografií, které můžete použít ve svém obsahu. Fotografie jsou ve vysoké kvalitě a můžete je vyhledávat podle témat a klíčových slov.

unsplash.com

6. Loom - jedno video místo zdlouhavých schůzek.

Loom je nástroj pro záznam obrazovky, který umožňuje snadno a rychle vytvářet videa. Ideální nástroj pro případ, kdy potřebujete kolegovi, který aktuálně není na příjmu, rychle vysvětlit nějakou záležitost, kterou řešíte na počítači - snadno vytvoříte záznam displeje doplněný vaším obličejem a komentářem. Skvěle se hodí na tvorbu vzdělávacích videí, tutoriály nebo prezentace.

loom.com

Loom

7. Ahrefs - vzhůru na první místa výsledků vyhledávání a ještě dál!

Ahrefs je skvělý nástroj na analýzu konkurence, zpětných odkazů, obsahu stránek a našeptávač vhodných klíčových slov. Umožní zlepšit SEO vašeho webu a zvýšit jeho viditelnost ve vyhledávačích.

ahrefs.com

SEO už dávno není o množství klíčových slov. Optimalizace webu pro vyhledávače se týká skoro všech oblastí tvorby webu a řídí se jednoduchou poučkou, co je dobré pro návštěvníka, to je dobré i pro SEO. Přečtěte si, jak vám s optimalizací pomůže nástroj solidpixels.

8. Buzzsumo - zrcadlo zrcadlo, řekni mi, kdo má v zemi zdejší obsah nejvirálnější?

Jeho hlavní funkcí je sledovat to, co je populární na sociálních sítích a co sdílí vaše publikum. Buzzsumo vám umožňuje sledovat virální obsah a poskytuje nápady pro tvorbu obsahu, který bude mít vyšší šanci na virálnost. Tento nástroj také umožňuje sledovat, co sdílí vaše konkurence a jak si vaše vlastní obsahové marketingové kampaně stojí ve srovnání s konkurencí.

buzzsumo.com

9. ChatGPT - váš nový kamarád copywriter.

ChatGPT je nástroj umělé inteligence sloužící k automatizovanému generování textových odpovědí na zadané dotazy nebo věty. Když se mu naučíte efektivně zadávat dotazy, může vám posloužit jako skvělý nástroj pro brainstorming, generování popisků a sloganů nebo rovnou celých článků.

chat.openai.com

Před nějakým časem jsme si řekli, že by bylo zajímavé zkusit srovnat síly člověka a stroje na příkladu vytvoření článku o tom, jak díky obsahu zvýšit návštěvnost na webu. Na první verzi jsme použili síly ChatGPT od společnosti OpenAI a druhou verzi zpracoval profík - Ondřej Pokorný z naší spřátelené Obsahové agentury. Přečtěte si, jak to dopadlo.

ChatGTP od Open AI

10. Shots - obsah zasazený do vizuálního kontextu.

Pokud tvoříte digitální obsah, možná byste ho někdy rádi prezentovali v jeho přirozeném prostředí. S nástrojem Shots budete schopni vytvořit skvěle vypadající mockupy pro vaše sociální sítě, na web nebo kamkoli jinam.

shots.so

11. remove.bg - chcete se zbavit svého přebytečného pozadí?

Tvoříte často grafiku a hodil by se vám nástroj pro super rychlé odstranění pozadí fotografie nebo ilustrace? Tak vyzkoušejte online nástroj remove.bg. Obrázek bez pozadí získáte v řádu sekund.

remove.bg

12. Cleanup pictures - když se potřebujete zbavit i jiných věcí než pozadí.

Nástroj Cleanup pictures slouží k automatickému odstranění rušivých prvků z fotografií, jako jsou například nežádoucí objekty, texty nebo logo. Umožňuje fotografům, marketérům, blogerům a dalším jednoduše a rychle upravit své fotografie tak, aby vypadaly čistěji a profesionálněji.

cleanup.pictures

13. Convertio - méně dat = více zábavy.

Vizuály už máte hotové, ale nechcete přetěžovat svá cloudová úložiště, datově zahlcovat newslettery nebo webové stránky, kam s je chystáte nahrát? Pak použijte Convertio, nástroj pro konverzi souborů a zkuste své obrázky převést do WebP, modernějšího formátu, který umožňuje snížit velikost souboru bez ztráty kvality. Snadná optimalizace obrázků zlepšuje díky následnému rychlejšímu načítání webu uživatelskou zkušenost návštěvníků.

convertio.co

14. Figma - komplexní nástroj na vektorovou grafiku v jednom linku.

Když už jsme u té grafiky, už používáte Figmu? Velmi intuitivní kolaborativní nástroj pro tvorbu grafiky, ve kterém můžete sdílet projekty s dalšími uživateli a ještě ke všemu je celý online. Hodí se k vytváření interaktivních wireframů, návrhů uživatelského rozhraní a k prototypování webových a mobilních aplikací. Co víc si přát?

figma.com

Figma

15. Freelo - když makáte v týmu a chcete mít ve všem ordnung.

Zorganizovanou práci má rád přece každý. Opak totiž žere dost času. Freelo je český nástroj pro efektivní plánování projektů, sledování úkolů, správu dokumentů a komunikaci s týmem. Je užitečný pro týmy všech velikostí, které potřebují centralizovaný nástroj pro řízení projektů a zlepšení produktivity. Ne nadarmo je Freelo nejdoporučovanější český nástroj pro pracovní komunikaci.

freelo.io

16. Solidpixels - web jako ze škatulky.

Tento nástroj nemůžeme nedoporučit. Opravdová vychytávka pro tvorbu vymazlených webů. Pokud nevěříte, vyzkoušejte sami. A pokud věříte a tvoříte, tak tvořte ještě víc, staňte se solidpixels ambasadory a získejte řadu výhod, o kterých si běžní uživatelé mohou nechat jen zdát.

solidpixels.com


Chcete mít taky web jako ze škatulky? Můžete ho mít už za pár minut. Zkuste to s námi!

17. Fakturoid - když je práce u konce.

Svou práci určitě neděláte zadarmo a pokud ano, tak s tím rychle přestaňte. V případě, že se nechcete zabývat zdlouhavým fakturováním, vyzkoušejte online nástroj Fakturoid, který umožňuje uživatelům jednoduše vytvářet a odesílat faktury. Najdete v něm i skvělé přehledy, díky kterým máte v každém okamžiku přehled o vývoji vašich podnikatelských příjmů nebo potřebných platbách.

fakturoid.cz

Odškrtli jste si z našeho checklistu méně než půlku bodů? Tak to máte velmi nepohodlný život! Vyzkoušejte alespoň jeden z výše zmíněných nástrojů a nebudete litovat!

Další inspirace pro lepší web

5 zásadních důvodů, proč vaše firma potřebuje content creatory

5 zásadních důvodů, proč vaše firma potřebuje content creatory

Když se řekne spojení content creator, co si představíte? Řady tvůrců obsahu, kteří dnes zvládnou od sepsání chytlavého copy přes nafocení image fotek až po produkci náročného video tutorialu, mohou zásadním způsobem posunout váš byznys. Co všechno obnáší tvorba content marketingu, jaké má výhody a co může přinést zrovna vám?

Proč nás tolik zajímá, co si ostatní myslí? O trendech v oblasti social proof s Pavlínou Louženskou z podcastu Trendspotting

Proč nás tolik zajímá, co si ostatní myslí? O trendech v oblasti social proof s Pavlínou Louženskou z podcastu Trendspotting

Z průzkumů vyplývá, že sdílení uživatelských zkušeností nepřestává nabývat na důležitosti. 89 % zákazníků po celém světě si aktivně čte recenze předtím, než si zakoupí nový produkt. Jak se stát důvěryhodnou značkou díky magii zvané social proof, jak ji začít využívat ve svůj prospěch a připravit se na budoucnost uživatelských recenzí?

Google moje firma: Jak optimalizovat svůj profil

Google moje firma: Jak optimalizovat svůj profil

Google moje firma nebo také Google My Business, je klíčovým nástrojem pro každého podnikatele, který chce zvýšit svou online viditelnost a přilákat nové zákazníky. Optimalizací vašeho Google Business profilu, podpoříte úspěch v lokálním vyhledávání a na Google mapách.