Banka CREDITAS běží na solidpixels

4 minuty
Bezpečnost, autonomie a design. Tři klíčová slova, která vystihují hlavní témata, kterými jsme se zabývali při tvorbě webu pro banku CREDITAS. Ten tak splňuje i ty nejspecifičtější nároky, které banka může mít. Nahlédněte do zákulisí toho, jak se takový web dělá.

Členové rodiny skupiny CREDITAS

CREDITAS Group je česká investiční skupina, která podniká zejména v oblastech finančních služeb, energetiky a realit. Do jejího portfolia spadají i dvě banky - Banka CREDITAS a Max banka. Samotná banka CREDITAS vstoupila na český bankovní trh v roce 2017. Za pár let vyrostla, na konci roku 2023 už obsluhovala přes 200 tisíc klientů a zařadila se tak mezi nejoblíbenější české banky.

Redesign a nové řešení webu v rekordním čase

Když před časem přišlo v CREDITAS na řadu téma redesignu webových stránek, marketingový tým se rozhodnul, že by dávalo smysl rovnou přejít na nové webové řešení. Skupina CREDITAS měla v té době již dlouhou zkušenost s řešením od solidpixels pro své další projekty, proto pro ni bylo přirozené naskočit i s Bankou CREDITAS na stejnou loď. Vizuální identitu značky má na svědomí designové studio Dynamo, které tak dostalo na starosti i design nového webu. Nebojíme se výzev externí grafiky a spolupracovat na projektu CREDITAS s Dynamem byla pro nás velká radost, mimo jiné i kvůli bleskové rychlosti, se kterou jsme byli schopní celý projekt doručit.

Banka CREDITAS – náhled webu
Banka CREDITAS – náhled webu

Už žádné čekání na změny

Ač mají banky pověst sešňěrovaných struktur, kde je jakákoli úprava webu právě i kvůli bezpečnosti prakticky nemožná, nemusí tomu tak být vždy. I banka potřebuje být v některých případech schopna reagovat a změnit dílčí věci na svých stránkách v reálném čase. Pro její marketingový tým je důležité pružně reagovat na potřeby prodeje nových produktů, takže volnost a možnost okamžité změny čase jsou pro něj nezbytné. Díky solidpixels má klient veškerou autonomii a nemusí se tak bát nekonečného čekání na jakoukoli úpravu. „V minulosti jsme byli odkázáni s veškerými úpravami na naše dodavatele, aktuálně si spoustu úprav dokážeme řešit interně v rámci marketingového týmu.” komentuje možnost správy Jiří Salajka, marketingový ředitel skupiny.

Jiří Salajka – ředitel marketingu Creditas Group

„Bezpečnost pro nás byla vzhledem k nedávným kyberútokům zcela klíčová, ve spolupráci se solidpixels se nám povedlo nalézt takové řešení, které odolává i těm nejsilnějším DDoS útokům.”

Jiří Salajka, marketingový ředitel skupiny CREDITAS

Bezpečnost především

Ta je u banky samozřejmě téma číslo jedna. V tomto ohledu těžko najdete náročnější klienty. Proto jsme si dali záležet na DDoS ochraně. Spuštění webu předcházela i série penetračních testů, kterými jsme se snažili odhalit veškerá potenciální rizika.

Solidpixels je součástí Cloudflare Partner Network

Jako oficiální partner Cloudflare umíme uspokojit i ty nejnáročnější klienty. Rádi pomůžeme s lepším zabezpečením a ochranou proti DDoS útokům i vám. Napište nám.


Zvládneme weby bank i jakýchkoli jiných projektů. Vyzkoušejte nás! Se solidpixels může mít web dříve, než si myslíte.

Další inspirace pro lepší web

Grandhotel Pupp zvedl s novým webem konverzní poměr o 200 %

Grandhotel Pupp zvedl s novým webem konverzní poměr o 200 %

Zaměstnanci zvládnou v administraci samostatně aktualizovat obsah a vytvářet landing pages pro marketingové kampaně.

Mít web jako prezident aneb jak jsme dělali stránky pro Petra Pavla

Mít web jako prezident aneb jak jsme dělali stránky pro Petra Pavla

Když se hledá prezident, je to náročný proces, který obnáší obrovské množství práce, neustálých změn, ale taky improvizace v nečekaných situacích. Když jsme kývli na vytvoření stránek pro prezidentského kandidáta, věděli jsme, co nás vlastně čeká? Jaký nápor musel web vydržet? Jak jsme řešili téma bezpečnosti? A jak se nám podařilo před druhým kolem voleb sestřelit falešný web s poplašnou informací?

Skanska Reality: Veškeré dostupné byty už dnes prodáváme prostřednictvím webu

Skanska Reality: Veškeré dostupné byty už dnes prodáváme prostřednictvím webu

Skanska Reality představuje propojení nadnárodního stavebního a developerského giganta s koncovými uživateli jednoho z jeho produktů - současnými a budoucími obyvateli bytů, které Skanska postavila či právě staví. Prostřednictvím svého nového webu má za úkol dobře představit filozofii společnosti, realizované i právě vznikající projekty. A jako progresivní hráč na trhu s nemovitostmi k tomu potřebuje ty správné prostředky.