Ze života ambasadora: od brandingu k pípě a zase zpět s Patrikem Medřickým

6 minut
Kdo jsou vlastně naši ambasadoři? Jak pracují, co je baví a co zrovna aktuálně řeší? V dalším díle naší rubriky jsme si povídali se zakladatelem agentury studio::čtyry a kreativcem Patrikem Medřickým.

Kdo jsou vlastně naši ambasadoři? Jak pracují, co je baví a co zrovna aktuálně řeší? V dalším díle naší rubriky jsme si povídali se zakladatelem agentury studio::čtyry a kreativcem Patrikem Medřickým.

Co je tvým hlavním povoláním?

Máme marketingové a produktové studio, což orientačně ohraničuje naší činnost, já jsem jeden ze dvou majitelů a v tom soukolí mám na starosti agendu vývoje brandu jako takového, tu kreativnější část. Nejsem příliš strukturovaný člověk, jsem silný ve vymýšlení vizí a základních pilířů značek a lidé kolem mě za mě zprocesují veškerý zbytek.

Kolik vás je?

Ve vlastnické struktuře jsme dva, celkově je nás všeho všudy do dvaceti lidí. Naším cílem nejsou velké firmy, chceme dělat smysluplné věci, které ale samozřejmě ekonomicky fungují a chceme mít značky kompletně pod kontrolou, aby výsledný celek dával smysl. Umíme obstarat focení, grafiku, analytiku, strategii, komplet servis. Chceme být v tom brandu ponořeni co nejhlouběji a mít co nejširší pole působnosti, což logicky nejde, když jde o velkou firmu. Snažíme se lapat ty značky v začátcích nebo před nějakým jejich velkým boomem.

Patrik Medřický – kreativec

„Chceme být v tom brandu ponořeni co nejhlouběji a mít co nejširší pole působnosti, což logicky nejde, když jde o velkou firmu. Snažíme se lapat ty značky v začátcích nebo před nějakým jejich velkým boomem.“

Jak vypadá tvůj typický pracovní den?

Skládá se z několika nesourodých činností. Může to být čepování piva, psaní newsletterů, schůzka s kolegy, ať už nad našimi projekty nebo nad nějakými klientskými záležitostmi. Hodně se to mění v čase, teď jsme kupříkladu otevřeli tenhle podnik (Nádr Brno), tak jsem teď hodně tady. Léto je i v marketingu okurková sezóna, máme ale svoje stále klienty, se kterými se chystáme na další části roku, to intenzivní období je před námi a chceme být připraveni.

Proč ses rozhodnul stát se solidpixels ambasadorem?

Ještě předtím než jsem šel na volnou nohu, tak jsem chvíli pracoval v Obsahové agentuře, kde jsem se staral o marketing ne klientů, ale přímo Obsahovky. Tam jsem se solidpixels přišel poprvé do styku. Stojí na něm totiž jejich web. A pak jsem se stal freelancerem. Neumím kódovat, takže se mi no-code nástroj dost hodil. Naším klientům dodáváme full servis, což v sobě nese i web, tak používáme jedině solidpixels. Nikdy jsem neměl rád wordpressová řešení a hledal jsem českou věc s českou podporou, protože když se něco stane a je něco potřeba řešit, tak jsem rád, když se někam dovolám. Dost rychle jsme se se solidpixels naučili a když jsme získali jako ambasadoři i přístup ke všem pokročilým funkcím, tak jsme weby najednou dokázali tvořit rychleji než kdykoliv předtím.

Ambasadorský program je tu pro profesionály, kteří chtějí dodávat svým klientům weby světové úrovně. Zkuste to taky.

Patrik Medřický – kreativec

„To, že si klient správu webu zvládne řešit sám, je velká úleva. Já tím pádem nemusím řešit takové maličkosti jako výměnu e-mailu v patičce webu. Jsou to detaily, ale v dlouhodobém měřítku zatěžují a když můžeme dát klientovi do ruky nástroj, díky kterému nemusí čekat na nás, je to vítězství pro obě strany.“

Co vnímáš jako klíčovou výhodu solidpixels?

Dokážeme na něm udělat všechno, nejsme omezeni žádnou strukturou. Velká úleva pro nás je i fakt, že si klient správu webu zvládne řešit sám a já tím pádem nemusím řešit takové maličkosti jako výměnu e-mailu v patičce webu. Jsou to detaily, ale v dlouhodobém měřítku zatěžují a když můžeme dát klientovi do ruky nástroj, díky kterému nemusí čekat na nás, je to vítězství pro obě strany. Takže solidpixels má pro nás velmi širokou škálu použití a zároveň je strašně snadno obsluhovatelný.

Co je mezi vašimi klienty nejrozšířenější mýtus o webu a práci s ním?

Občas je to ta samotná tvorba - když je to tak jednoduché naklikat, tak proč za to vlastně něco někomu platit? Ale je to stále nástroj, ne samospásné řešení, práce na tom webu se vždy musí odvést a je rozdíl, jestli to dělá nezkušený člověk, který se s tím systémem teprve učí nebo profík, který má vše na pár kliků a k dispozici třeba i nějaké ty funkce navíc. To, že mám rychlé auto, ze mě ještě nedělá závodníka. Druhým častým nešvarem je přístup klientů ve stylu „čím víc, tím líp“. Když předěláváme web a vycházíme z nějakého starého, který klient už měl, tak se občas rozčiluje, že na tom starém toho bylo mnohem víc, i když ze současného hlediska staré členění a hutnost obsahu nedává smysl. Vysvětlovat důležitost nepřehlcenosti a přehlednosti může být někdy docela oříšek.

Podělíš se s námi o svůj poslední oblíbený projekt?

V poslední době jsme se věnovali hlavně našim vlastním projektům, za všechny můžu jmenovat třeba Pohárek, což je podnik na Pálavě, který zahrnuje ubytování, bistro, vinný sklípek apod.

Solidní doporučení na závěr

Poslechněte si "Jak se píše... o gastronomii", podcast Obsahové agentury, s Patrikem Medřickým jako hlavním hostem.


Chcete také zkusit stavět a prodávat weby světové úrovně? Zkuste to s naším ambasadorským programem.

Další inspirace pro lepší web

Kompletní návod: skvělé představení služeb na webu

Kompletní návod: skvělé představení služeb na webu

Naučte se představovat vaše služby na webu způsobem, který konvertuje návštěvníky v zákazníky a prezentuje vás jako respektované odborníky.

Mít web jako prezident aneb jak jsme dělali stránky pro Petra Pavla

Mít web jako prezident aneb jak jsme dělali stránky pro Petra Pavla

Když se hledá prezident, je to náročný proces, který obnáší obrovské množství práce, neustálých změn, ale taky improvizace v nečekaných situacích. Když jsme kývli na vytvoření stránek pro prezidentského kandidáta, věděli jsme, co nás vlastně čeká? Jaký nápor musel web vydržet? Jak jsme řešili téma bezpečnosti? A jak se nám podařilo před druhým kolem voleb sestřelit falešný web s poplašnou informací?

Proč nás tolik zajímá, co si ostatní myslí? O trendech v oblasti social proof s Pavlínou Louženskou z podcastu Trendspotting

Proč nás tolik zajímá, co si ostatní myslí? O trendech v oblasti social proof s Pavlínou Louženskou z podcastu Trendspotting

Z průzkumů vyplývá, že sdílení uživatelských zkušeností nepřestává nabývat na důležitosti. 89 % zákazníků po celém světě si aktivně čte recenze předtím, než si zakoupí nový produkt. Jak se stát důvěryhodnou značkou díky magii zvané social proof, jak ji začít využívat ve svůj prospěch a připravit se na budoucnost uživatelských recenzí?