Ze života ambasadora: od pěti ráno do půlnoci s Dagmar Korbovou z Oktopusy

5 minut
Kdo jsou vlastně naši ambasadoři? Jak pracují, co je baví a co zrovna aktuálně řeší? V dalším díle naší rubriky jsme si povídali se zakladatelkou agentury Oktopusy Dagmar Korbovou.

Kdo jsou vlastně naši ambasadoři? Jak pracují, co je baví a co zrovna aktuálně řeší? V dalším díle naší rubriky jsme si povídali se zakladatelkou agentury Oktopusy Dagmar Korbovou.

Jak vypadá typický pracovní den v Oktopusy?

Něco jako typický den se zajetou rutinou nemáme. Den se odvíjí podle toho, jaké marketingové kampaně pro klienty zrovna řešíme a v jaké fázi jsou – takže právě můžeme fotit, řešit komunikační strategii, řešit PNO kampaní apod. Koncentrace denního programu se také odvíjí od toho, na kolika nových webech a e-shopech pracujeme a s kolika klienty se právě bavíme o nové spolupráci. A právě proto začíná v nejvíce exponovaných obdobích náš pracovní den kolem páté hodiny ráno a končí před půlnocí.

Proč jste se s Oktopusy rozhodli stát se solidpixels ambasadory?

Se solidpixels jsme navázali spolupráci v roce 2018 a od první chvíle jsme byli přesvědčeni, že tohle je správný partner pro spolupráci. Hlavní roli pro nás hrály výhody ambasadorské spolupráce i to, že je solidpixels česká společnost. Podstatné je, že se jedná o řešení, díky kterému jsme my, nebo klienti absolutně svobodní, protože není nic potřeba vyvíjet či kódovat a tím se stát závislým například v dalším rozvoji webu.

Dagmar Korbová Oktopusy

„Podstatné je, že se jedná o řešení, díky kterému jsme my, nebo klienti absolutně svobodní, protože není nic potřeba vyvíjet či kódovat a tím se stát závislým například v dalším rozvoji webu.“

Co je mezi vašimi klienty ten nejrozšířenější mýtus o webu/práci s ním?

Nejlepší spolupráce jsou s klientem, který přichází s tím, že nemá zkušenost a obrací se na nás jako na odborníky. Součástí toho, aby klient pochopil, proč by mělo být na webu to či ono, je i to, že mu alespoň rámcově přiblížíme, jak on-line svět funguje, že mít jenom krásný web nestačí. A to je jedním z nejčastějších omylů klientů, kteří se domnívají, že pěkný web sám o sobě přivede návštěvy, poptávky a další konverze i bez dalšího rozvoje, nebo marketingové podpory.

V Oktopusy pomáháte značkám s jejich digitální stopou. Co podle tebe v současnosti v této oblasti nejčastěji podceňují?

Rozhodně je to budování značky a práce na vlastní identitě. I malá značka, živnostník, nebo řemeslník může mít hlavní myšlenku a přidanou hodnotu, kterou bude komunikovat nejenom na webu. Pryč jsou doby, kdy se všechno dalo „urvat“ slevou, nebo hlásáním individuálního přístupu - to je u nás mimochodem zakázaná fráze.

Ambasadorský program je tu pro profesionály, kteří chtějí dodávat svým klientům weby světové úrovně. Zkuste to taky.

Dagmar Korbová Oktopusy

„Jedním z nejčastějších omylů klientů je, že pěkný web sám o sobě přivede návštěvy, poptávky a další konverze i bez dalšího rozvoje, nebo marketingové podpory.“

Co vnímáš jako klíčovou výhodu solidpixels?

Průběžná inovace a rozvoj funkcionalit platformy. Intuitivnost, a to že je solidpixels trochu „blbuvzdorný“, protože je řešen tak, že vás nenechá udělat věci za hranou pravidel pro webový design. Takže web na něm může stavět profík, ale i laik. Za zmínku stojí také skvělá podpora.

Podělíš se s námi o své poslední oblíbené projekty?

Oblíbený projekt je ten, který klientovi plní jeho cíle. S odstupem času můžeme zmínit web zelenedoubravice.cz, který vyrostl v době největší realitní krize, protože starý web absolutně nefungoval, což se zjistilo až když spadla poptávka na trhu na nulu. Udělali jsme uživatelský výzkum u stávajících rezidentů a výsledky z něj, dostali do komunikace. Web začal pomalu generovat poptávky a dnes se plánuje další etapa výstavby.

Dalším projektem, který rozhodně stojí za zmínku je web pro udržitelný store na Letišti Václava Havla. Vymysleli jsme název konceptu, jeho motto i logo a na zelené louce postavili také nový web futureislocal.cz. Ten kromě myšlenky projektu uvedl také značky, jejich příběhy a produkty a stal se klíčovým nástrojem komunikace i přímo na prodejně, která je s webem propojena via QR kódy.


Chcete také zkusit stavět a prodávat weby světové úrovně? Zkuste to s naším ambasadorským programem.

Další inspirace pro lepší web

Kompletní návod: skvělé představení služeb na webu

Kompletní návod: skvělé představení služeb na webu

Naučte se představovat vaše služby na webu způsobem, který konvertuje návštěvníky v zákazníky a prezentuje vás jako respektované odborníky.

Mít web jako prezident aneb jak jsme dělali stránky pro Petra Pavla

Mít web jako prezident aneb jak jsme dělali stránky pro Petra Pavla

Když se hledá prezident, je to náročný proces, který obnáší obrovské množství práce, neustálých změn, ale taky improvizace v nečekaných situacích. Když jsme kývli na vytvoření stránek pro prezidentského kandidáta, věděli jsme, co nás vlastně čeká? Jaký nápor musel web vydržet? Jak jsme řešili téma bezpečnosti? A jak se nám podařilo před druhým kolem voleb sestřelit falešný web s poplašnou informací?

Proč nás tolik zajímá, co si ostatní myslí? O trendech v oblasti social proof s Pavlínou Louženskou z podcastu Trendspotting

Proč nás tolik zajímá, co si ostatní myslí? O trendech v oblasti social proof s Pavlínou Louženskou z podcastu Trendspotting

Z průzkumů vyplývá, že sdílení uživatelských zkušeností nepřestává nabývat na důležitosti. 89 % zákazníků po celém světě si aktivně čte recenze předtím, než si zakoupí nový produkt. Jak se stát důvěryhodnou značkou díky magii zvané social proof, jak ji začít využívat ve svůj prospěch a připravit se na budoucnost uživatelských recenzí?