Ze života ambasadora: od tvorby identit k basketbalovému míči a zase zpátky s designérem Lukášem Jochem

5 minut
Kdo jsou vlastně naši ambasadoři? Jak pracují, co je baví a co zrovna aktuálně řeší? V dalším díle naší rubriky jsme si povídali s designérem Lukášem Jochem.

Kdo jsou vlastně naši ambasadoři? Jak pracují, co je baví a co zrovna aktuálně řeší? V dalším díle naší rubriky jsme si povídali s designérem Lukášem Jochem.

Co je tvým hlavním povoláním?

Jsem designér. Zaměřuju se na tvorbu vizuálních identit pro firmy a jejich produkty.

Jak vypadá tvůj typický pracovní den?

Obvykle vstávám ve čtyři ráno, dám si čaj, kávu, ovoce a zamířím do ateliéru. Tam se podívám, co je nového v grafickém světě, koukám hlavně na newyorské servery s grafikou, poslouchám Vinohradskou dvanáctku. Pak si projdu, co mám ten den všechno v plánu a odbavím večerní e-maily. Drobnosti a připomínkování k předešlému dni odbavím před snídaní. Po ní buď vyjedu za klientem, u kterého strávím dopoledne. Když zůstanu v ateliéru, tak v průběhu dopoledne řeším malé věci, po obědě do večera navrhuju a posunuju dlouhodobé projekty. Večer většinou trávím na zahradě, zahraju si basket před barákem, vyjedu s manželkou na večeři do Prahy, nebo si sednu k televizi a koukám na NBA v ateliéru.

Lukáš Joch - designér a ambasador

„Nejsem kodér, nesnáším Wordpress, jsem především designér a řešit technickou stránku webů mě zbytečně zatěžovalo a limitovalo. Pak jsem objevil solidpixels a najednou jsem mohl weby dělat rychle a měnit je v reálném čase. Bylo to jak objevit kouzelnou hůlku.

Proč ses rozhodnul stát se solidpixels ambasadorem?

To bylo docela jednoduché. Nejsem kodér, nesnáším Wordpress, jsem především designér a řešit technickou stránku webů mě zbytečně zatěžovalo a limitovalo. Pak jsem objevil solidpixels a najednou jsem mohl weby dělat rychle a měnit je v reálném čase. Bylo to jak objevit kouzelnou hůlku.

Co vnímáš jako klíčovou výhodu solidpixels? Jaká novinka ti za poslední rok udělala největší radost?

Já solidpixels používám už 6 let. Za tu dobu se mi CMS znatelně změnilo pod rukama, přibyla spousta nových funkcí, třeba nahrávání vlastních písem, rozšířené nastavení bloku Layout nebo maskování sekcí, tohle všechno mi pomáhá posouvat weby mnohem dál. Díky tomu taky vím, že moje weby prakticky nezestárnou, stačí vždy pár úprav, menší facelift a mohou sloužit plnohodnotně dál. Docela aktivně nové funkce sleduju a pokud se dozvím o nějaké, která vím, že bude mít velkou přidanou hodnotu pro konkrétního klienta, tak mu ji rovnou nabídnu.

Klíčovou výhodou je „teď hned“. Rychlost úprav má pro moje klienty obrovskou hodnotu. Současně mi při práci pomáhá, že se mohu opřít o reference samotných solidpixels. Pokud si Studio Najbrt vybírá solid pro své vlastní weby nebo pokud na něm může fungovat složité řešení pro Skansku nebo Grandhotel Pupp, je to argument, který klientovi vysvětlí mnohem víc, než zdlouhavý technický popis jednotlivých funkcionalit.

Lukáš Joch - designér a ambasador ukazuje vzorníky
basketbalový míč Lukáše Jocha - designéra a ambasadora

„Při práci mi pomáhá, že se mohu opřít o reference samotných solidpixels. Pokud si Studio Najbrt vybírá solid pro své vlastní weby nebo pokud na něm může fungovat složité řešení pro Skansku nebo Grandhotel PUPP, je to argument, který klientovi vysvětlí mnohem víc, než zdlouhavý technický popis jednotlivých funkcionalit.“

Máš v tuto chvíli pod sebou už dost projektů, jakým způsobem o ně pečuješ? Jak probíhá proces dlouhodobější správy a péče o klienty?

Moje hlavní péče spočívá v tom, že když se dozvím o nějaké chybě nebo se mi ozvou s tím, že chtějí něco změnit, tak to dokážu okamžitě vyřešit. Všechno jde totiž „teď hned“.

Podělíš se s námi o své poslední oblíbené projekty?

Jeden z mých posledních projektů je pro skvělou cukrárnu Votre Plaisir v centru Prahy. Jde o vcelku jednoduchý web založený hlavně na fotkách jejich nádherných zákusků. Dělat web pro tak kvalitní a dotažený produkt je vždycky velká radost. Další, který namátkou zmíním, je web pro skvělou Vlastinu Svátkovou. Jednoduché čisté stránky, které mají odrážet Vlastininu kreativní duši a přístup k životu. Ale o všech svých oblíbencích bych mohl mluvit klidně celý den.


Chcete také zkusit stavět a prodávat weby světové úrovně? Zkuste to s naším ambasadorským programem.

Další inspirace pro lepší web

Kompletní návod: skvělé představení služeb na webu

Kompletní návod: skvělé představení služeb na webu

Naučte se představovat vaše služby na webu způsobem, který konvertuje návštěvníky v zákazníky a prezentuje vás jako respektované odborníky.

Mít web jako prezident aneb jak jsme dělali stránky pro Petra Pavla

Mít web jako prezident aneb jak jsme dělali stránky pro Petra Pavla

Když se hledá prezident, je to náročný proces, který obnáší obrovské množství práce, neustálých změn, ale taky improvizace v nečekaných situacích. Když jsme kývli na vytvoření stránek pro prezidentského kandidáta, věděli jsme, co nás vlastně čeká? Jaký nápor musel web vydržet? Jak jsme řešili téma bezpečnosti? A jak se nám podařilo před druhým kolem voleb sestřelit falešný web s poplašnou informací?

Proč nás tolik zajímá, co si ostatní myslí? O trendech v oblasti social proof s Pavlínou Louženskou z podcastu Trendspotting

Proč nás tolik zajímá, co si ostatní myslí? O trendech v oblasti social proof s Pavlínou Louženskou z podcastu Trendspotting

Z průzkumů vyplývá, že sdílení uživatelských zkušeností nepřestává nabývat na důležitosti. 89 % zákazníků po celém světě si aktivně čte recenze předtím, než si zakoupí nový produkt. Jak se stát důvěryhodnou značkou díky magii zvané social proof, jak ji začít využívat ve svůj prospěch a připravit se na budoucnost uživatelských recenzí?