Jak nahrát vlastní font na web

2 minuty
Typografie je klíčovým vizuálním prvkem webového designu. V solidpixels si můžete vybrat ze široké nabídky písem díky integraci Google Fonts.
Tato funkce je k dispozici pouze jako součást Ambasadorského programu solidpixels.

Tato funkce je k dispozici pouze jako součást  Ambassadorského programu solidpixels.

Kromě našeho výběru si můžete snadno sami vybrat další písma nebo přímo přidat vlastní písmo od libovolného autora.

Přidání písma z Google Fonts

Písma lze přidat na sekci "Design" v části Nastavení typografie. Ať už nastavujete typografii pro obecný text nebo nadpisy, první možností ve výběru je vždy "Spravovat písma".

Kliknutím na tento odkaz otevřete okno pro správu písem. Zde můžete zobrazit a upravit všechna již přidaná písma a také tlačítko "Přidat písmo".

Poté je přidání písma snadné. Stačí zaškrtnout možnost "Google Fonts" a vybrat písmo a všechny varianty, které chcete použít. Musíte také vybrat záložní písmo, které se zobrazí v případě, že výchozí písmo nelze načíst.

Přidání vlastního písma

Vlastní písmo můžete přidat podobným způsobem jako při výběru písma Google. Stačí ve výběru písma zaškrtnout možnost "Hostované".

Dále je třeba zadat název písma a vybrat soubor písma. Soubory musí být ve formátu WOFF nebo WOFF2. Na rozdíl od Google Fonts je třeba varianty nahrát jednotlivě. Pokud například chcete varianty Regular a Bold, musíte nahrát dva soubory, každý s uvedenou variantou písma, a přiřadit jim název varianty.

Chcete-li použít hostované písmo, je také důležité mít platnou licenci pro použití daného písma na webu.

Všechna písma se po přidání automaticky zobrazí ve výběru písem v nastavení Designu.