Modul Události

4 minuty
Solidpixels vám umožní snadno plánovat a představovat eventy přímo na vašem webu.

Plánujte a představujte na vašem webu události, které se zobrazí pouze ve vámi nastavený čas. Ke snadnému a přehlednému tvoření událostí vám pomůže přehledný soupis všech událostí. Tvoření detailů samotných událostí potom funguje stejně, jako tvorba statických stránek, tedy pomocí drag & drop editoru.

Práce s událostmi

Do soupisu událostí se dostanete skrz ovládací panel přes záložku „Moduly“. V rozbalovacím menu pod modulem „Události“ potom máte přístup ke všem databázím, které s událostmi souvisí.

Vytváření a nastavení událostí

Události se tvoří stejně jako u předchozích databází, tedy pomocí tlačítka „Nový záznam“. Při vytvoření události je potřeba pouze její název a datum konání. Všechny ostatní informace se upravují v nastavení události.

Po kliknutí na jeden ze záznamů se otevře detail události. Tento detail se chová jako běžná stránka webu a je tak možné do něj vkládat obsah bežným způsobem, tedy pomocí drag & drop editoru.

Nastavení události lze otevřít pomocí ozubeného kolečka v levém horním rohu detailu. V nastavení můžete upravit například název události, datum a adresu konání, odkaz pro registraci a mnohé další. Je zde i záložka pro nastavení SEO události.

Důležitý je také obrázek události, který můžete v nastavení najít úplně dole. Tento obrázek se totiž bude zobrazovat na výpisu událostí.

Výpis událostí

Díky předchozím krokům byste již měli mít připravené události. Tyto události se ovšem zatím skrývají v databázi a je potřeba je prezentovat na stránkách webu.

Na jednotlivé události můžete odkazovat pomocí URL přímo v rámci textu nebo jiného obsahu webu. Mnohem jednodušší a vizuálně přívětivější způsob je ovšem použití bloku Výpis.

Výpis je obsahový blok, který můžete vložit kamkoliv na web. V rámci výpisu je nastavení zdroje dat - v našem případě použijeme právě události. Výpis nabízí širokou škálů funkcí, o kterých se dozvíte více v článku o bloku Výpis.

Velkou výhodou výpisu je vizuálně příjemná forma. Události se vypíší do seznamu i s názvem, datem konání a obrázkem. Výpis navíc nabízí mnoho možností jak omezit vypsaná data.

V jedné sekci tak můžete informovat o nadcházejících událostech a všechny je vypsat, zatímco v další sekci můžete zmínit minulé eventy a vytvořit výpis obsahující pouze již proběhlé události. Pomocí tagů lze omezit výpisy třeba jen na semináře nebo workshopy. Máte také možnost skrýt konkretní události, které na výpisu nechcete.

Výpisy navíc obsahují i filtrování, díky kterému si navštěvnící mohou sami zvolit, které události vypsat.

Položky jako Registrace a Vystoupení jsou určeny pro případné pokročilé programátorské napojení.