Verze 2.65 – Patička jako sekce

3 minuty

Patička fungující jako sekce

Nově se patička na webech chová jako sdílená sekce. Oproti předchozí variantě vám umožňuje pracovat s patičkou jako s jakoukoliv jinou sekcí na webu. Můžete tak snadno měnit upravovat pozadí patičky nebo využívat barevné gradienty.

Nejdůležitější změnou je potom možnost složit patičku z více sekcí. Každá sekce může mít jiné odsazení a barvu pozadí či textu. Všechny sekce ale dohromady stále slouží jako jednotná patička. Pro přidání nové sekce patičky stačí přetáhnout blok či sekci na hranici patičky, dokud se neobjeví našeptávač "Vložit sekci patičky".

Přečte si kompletní článek o novém fungování patičky.

Podpora článků pro různé výpisy dat

V nastavení článků nově najdete možnost vybrat si formát URL adresy jednotlivých článků. Kromě dosavadní možnosti /blog/nazev lze nyní zvolit také varianty /blog/kategorie/nazev a nebo pouze /kategorie/název. Sami si tak zvolíte, jak bude URL adresa vašich článků vypadat.

Díky tomu můžete z jednoho modulu článků generovat různé výpisy pro různé účely, ať už jde o blogové články, portfolio projektů, seznam členů týmu nebo tiskové zprávy. Tato funkcionalita zajišťuje, že správa obsahu zůstává přehledná a efektivní, i když pracujete s různorodým obsahem.

Snadné maskování obrázku do tvaru kruhu

Blok Obrázek jsme rozšířili o možnost zobrazení v kruhu. Kromě zaoblení rohů obrázku, které najde ve složce Design, tak nyní můžete jednotlivým obrázkům nastavit také kruhovou masku. Nepotřebujete žádné grafické úpravy originálního obrázku. Tato forma je například vhodná pro sekce představující váš tým.

Změna platební karty

Nově můžete v nastavení Fakturace a platby snadno změnit svoji platební kartu. V případě ztráty či vypršení platnosti vaší karty můžete na svém webu kartu snadno kdykoliv nahradit a tím zajistit hladký provoz webu.

Novinky pro ambasadory

Nastavení proložení znaků u všech typografických elementů

Ambasadoři mohou nyní nastavit konkrétní letter-spacing (rozestup znaků), u všech typografických elementů v administraci. Pokročilejší typografie je tak opět na pár kliknutí daleko.