Verze 2.49 – Práce s fonty a klávesové zkratky

2 minuty

Lepší design pomocí vlastních fontů

Přidali jsme všem ambasadorům možnost napojení vlastních fontů do solidpixels. Můžete vybírat z Google Fonts, nebo nahrát vlastní. V nastavení designu stačí při výběru fontu zvolit možnost "Spravovat písma" a přidat váš font. Přizpůsobení designu vašeho webu je tak zase o něco snažší.

Nápověda pro zkratky urychlí vaši práci se solidpixels

Vylepšili jsme ovládací prvky bloků a sekcí. Nově můžete přetahovat bloky za celou jejich plochu. Jedním kliknutím blok označíte a dvojklik vám umožní jeho editaci.

Pro rychlejší práci jsme navíc připravili nové klávesové zkratky. Jejich nápovědu zobrazíte stiskem shift + ?. Více o klávesových zkratkách si můžete přečíst zde.

Systém pozvánek pro uživatelskou zónu

Pokud na vašem webu využíváte modul Uživatelská zóna, nově můžete hromadně zvát nové členy. Stačí v sekci "Členové" kliknout na tlačítko "Pozvat uživatele". Následně už jen vyplníte e-mailové adresy, na které se pozvánka odešle, a vyberete typ a délku členství. V seznamu členů pak můžete sledovat, jestli si pozvaní uživatelé členství aktivovali.

Značně si tak usnadníte práci s přidáváním nových členů. Pozvaní uživatelé si totiž zbývající údaje doplní sami.

Další novinky ve verzi 2.49:

  • Integrace Google Analytics 4, které od 1. července 2023 nahradí GA Universal
  • Implementovali jsme nastavení stínu a ořezu pro obrázky a videa
  • Ambasadorům jsme zpřístupnili další nastavení designu, jako jsou responzivní velikosti textu nebo nastavení stínu různých prvků