Verze 2.54 – Knihovna ikon

3 minuty

Nová knihovna ikon pro tlačítka

V nastavení tlačítek nově naleznete možnost přidat ikonu, která se zobrazí v tlačítku vedle textu. Můžete si vybrat jednoduché grafické ikony, nebo Emoji, které znáte z mobilních zařízení. Tlačítka si díky ikonám můžete přizpůsobit tak, aby co nejvíce zaujali návštěvníky vašeho webu.

Nastavení přechodu barev

Pro sekce, bloky a design lze nově zvolit místo jedné barvy gradient (přechod) mezi více barvami. Kromě výběru barev také můžete zvolit lineární, radiální nebo kónický vzhled gradientu. Nastavit si můžete i úhel a střed gradientu. Design vašeho webu je tak zase o něco flexibilnější.

Implementace Seznam map a vlastní piny

Nově jsme implementovali možnost využití Seznam map. V nastavení bloku Mapa si tak nyní můžete zvolit jak Google Maps, na které jste již zvyklí z předchozích verzí, tak Seznam mapy. Nastavení bloku funguje stejně jako u Google Maps, vzhled a ovládací prvky ale budou odpovídat Seznam mapám.

Přidali jsme také možnost nahrát vlastní pin, tedy připínaček, který se zobrazí na mapě místo výchozích pinů Google a Seznam map.

Vylepšený blok Box

Upravený Blok Box lze snadno využít jako designový prvek - v nastavení Designu můžete měnit barvu textu a pozadí boxu, rámeček, stín a mnohé další detaily.

Vzhledem k těmto změnám jde o nový blok nahrazující starý Box, který byl dostupný do teď. Z vašeho webu staré boxy nezmizí, ale doporučujeme jejich odstranění a nahrazení novým box z bočního menu administrace. Staré boxy v administraci poznáte také podle textové hlášky, která vás upozorní, že jde o starou verzi Boxu.

Rychlejší načítání webu díky novému formátu obrázku .webp

Ve verzi 2.54 jsme přidali možnost nahrávat obrázky ve formátu .webp. Tento formát se vyznačuje hlavně lepší kompresí obrázků, a to bez ztráty kvality. Na váš web tak můžete nadále nahrávat obrázky ve vysoké kvalitě, zároveň ale ušetříte na velikosti webu, což může urychlit jeho načítání. Tuto funkci jsme přidali i do všech verzí od verze 2.48 výše.

Tento formát se ovšem nemusí zobrazovat na některých starších prohližečích. Verze prohlížečů, které formát .webp nepodporují, naleznete zde.

Další novinky ve verzi 2.54:

  • V bloku Slider nově můžete nastavit celý snímek jako odkaz