Verze 2.62 – Kategorie článků v URL

3 minuty

Kategorie článku přímo v URL detailu článku

Nově můžete zapnout propisování kategorií do URL detailů článků. Výsledná URL tak může být například /detail/lide/nazev-clanku.

Tato malá změna vám dává možnost využít články pro různé formy obsahu. Snadno si na webu vytvoříte výpis týmových členů s vlastními detaily a zároveň blog. Stačí využít kategorie k tomuto rozčlenění.

Zobrazení kategorií článků v URL můžete zapnout v nastavení modulu Články.

Možnost "Zobrazit více" v Harmonice

Máte velké množství obsahu ale chcete váš web udržet vizuálně kompaktní? Díky nové funkci bloku Harmonika můžete skrýt velkou část obsahu pod tlačítko "Zobrazit více". Narozdíl od výchozího nastavení Harmoniky, které je vhodné například pro FAQ sekce, se v tomto nastavení tlačítko pro zabalení nachází až na konci rozbaleného obsahu. Po přečtení textu tak může návštevník vašeho webu obsah zase skrýt aniž by musel scrollovat zpět na jeho začátek.

Snažší práce s alternativními popisky obrázků

Alternativní popisky obrázků (ALT) zlepšují přístupnost webu pro nevidomé a jsou důležité také pro SEO. Abychom vám usnadnili práci s alternativními popisky obrázků, můžete nově alternativní popisky nastavit přímo ve galerii obrázků. Při vložení obrázku z galerie se tak automaticky použije výchozí nastavený popisek. Pokud obrázky na webu využíváte opakovaně, značně si usnadníte práci s alternativními popisky.

Druhou změnou je také možnost nastavit alternativní popisky obrázků na pozadí slideru. SEO vašeho webu tak můžete obohatit o další alternativní popisky a zároveň tak zjednodušit navigaci webu pro uživatele čtecích zařízení.

Novinky pro ambasadory

Boční panel pro pokročilou editaci

V nastavení vašeho uživatelského profilu si nově můžete zapnout boční panel pro pokročilou editaci. Díky tomu budete mít nastavení designu vždy po ruce na pravé straně obrazovky. Všechny změny v designu tak budou vždy jen na jedno kliknutí daleko.

Nový vzhled ambasadorské konzole

Spustili jsme novou ambasadorskou konzoli. Můžete si vybrat nové tabulkovém zobrazení vašich projektů nebo filtrovat. To umožňuje přehlednější a rychlejší práci s projekty.

U projektů si můžete aktualizovat manuálně náhledový obrazek. Stačí kliknout na tři tečky a vybrat "Aktualizovat náhled".