Verze 2.57 – Vylepšené uživatelské rozhraní

3 minuty

Vylepšené uživatelské rozhraní zrychlí práci v administraci

Navrhli jsme nové uživatelské rozhraní administrace solidpixels. Díky těmto novinkám budete v každý okamžik práce s obsahem rychlejší než dřív.

Globální navigace vždy po ruce

Přepínate při tvorbě webu často mezi stránkami, designem a moduly? Díky novému globálnímu menu to zvládnete jedním kliknutím!

Nový lišta s ikonami vám umožňuje rychle přepínat mezi základními sekcemi aplikace. Vše je tak vždy na jedno kliknutí daleko. V kombinaci s naší funkcí Spotlight tak můžete pracovat opravdu efektivně!

Jak vypadá můj web na mobilu?

Zobrazení náhledu pro různá zařízení nově najdete v horní liště administrace. Pomocí jednoduchých ukazatelů (breakpointů) můžete tak kdykoliv na webu zkontrolovat, jak bude daná stránka vypadat na mobilu nebo tabletu.

Kontext a důležité akce u každého záznamu

Horní lišta dostala nové uspořádání pro lepší orientaci a nyní jasně ukazuje, jakou stránku (nebo článek) právě upravujete. Na levé straně naleznete možnost přepnout se do nastavení metadat, zatímco v pravé části jsou k dispozici všechny klíčové akce – vrácení se zpět, uložení stránky do knihovny, náhled a publikace změn.

Další novinky na sebe nenechají dlouho čekat.

Podpora pro YouTube Shorts

Krátká úderná videa jsou trendem posledních let. To už pochopil i YouTube, který ve velkém propaguje svůj formát krátých videí Shorts. Od verze 2.57 tak na web kromě klasických YouTube videí můžete vkládat také YouTube Shorts.

Díky Shorts tak můžete prezentovat základní koncepty vaší služby nebo produktu ve stručném a uchopitelném formátu. Inspirujte se například naší prezentací ukládání barevných palet.

Ukládání gradientů do palety barev

Funkci gradient jsme představili již ve verzi 2.54. Nově lze gradienty ukládat také do palety barev. Díky ní pak můžete rychle nastavit gradient nejen na pozadí sekcí, ale také na pozadí bloků jako jsou box nebo slider.

Další změny

  • Ukončili jsme podporu Twitter API, není tak již možné na webech používat Twitter feed

  • V datech galerie záznamů se nově zobrazuje také typ obrázku