Sitemap

2 minuty

Sitemap XML je důležitý nástroj pro optimalizaci webových stránek z hlediska vyhledávačů, jako jsou Google, Seznam a další. Jedná se o XML soubor, který obsahuje kompletní mapu vašeho webu, včetně URL adres všech stránek. Hlavním účelem Sitemap XML je pomoci vyhledávačům efektivně a rychle indexovat stránky na vašem webu.

Tento soubor poskytuje vyhledávačům základní informace o struktuře webu, což je klíčové, pokud máte komplexní web s mnoha podstránkami nebo pokud se obsah často mění. Kromě URL může Sitemap XML obsahovat dodatečné informace, jako například datum poslední aktualizace stránky, frekvenci změn a prioritu jednotlivých stránek.

Použití Sitemap XML zajišťuje, že vyhledávače nevynechají důležité části vašeho webu, což může zlepšit jeho viditelnost ve výsledcích vyhledávání. Je tedy zásadní pro zlepšení SEO (Search Engine Optimization) a zajištění toho, že nové a aktualizované stránky jsou rychle indexovány.

Solidpixels vytváří sitemapu automaticky podle obsahu, který jste povolili pro indexaci vyhledávačům. Vaši sitemapu vždy naleznete na adrese v kořenovém adresáři vaši domény "/sitemap.xml.gz" (například https://www.domena.cz/sitemap.xml.gz).