SEO

2 minuty

SEO (Search Engine Optimization) je soubor strategií, které slouží ke zvýšení hodnocení a viditelnosti webových stránek ve vyhledávačích (Google, Seznam apod.). Zahrnuje analýzu klíčových slov, optimalizaci obsahu, zlepšení struktury webu a budování odkazů, což vše přispívá k tomu, aby byl web atraktivnější pro vyhledávače a aby se umisťoval výše ve výsledcích relevantních vyhledávacích dotazů.

Vyhledávače neustále procházejí web pomocí algoritmů, které určují, jak je webová stránka relevantní a užitečná pro uživatele. Když uživatelé zadávají dotazy do vyhledávačů, zobrazí se jim nejrelevantnější a nejhodnotnější výsledky z indexovaných informací.

SEO se snaží sladit strukturu, obsah a design webu s pokyny vyhledávačů, aby web poskytoval co nejlepší uživatelský zážitek a vynikl jako cenný zdroj informací online. Implementací efektivních SEO praktik mohou weby přilákat více organické návštěvnosti, oslovit širší publikum a pomoci dosáhnout obchodních cílů, jako je zvýšení viditelnosti značky a vyšší konverzní míra.