Verze 2.60 – Automatické AI překlady

3 minuty

Překládání webů jedním kliknutím pomocí AI

Kopírování a překládání stránek do jiné jazykové mutace webu je zdlouhavý a náročný proces. Nově jsme tak vytvořili funkci, pomocí které můžete celé stránky a záznamy webou automaticky zkopírovat a zároveň přeložit. Místo zdlouhavého překládání a nahrazování textů zvládnete přeložit stránku do pár vteřin.

Nastavení gradientu v Designu

Gradienty na pozadí sekcí znáte již z verze 2.54. Nyní můžete používat přechody barev i v nastavení designu. Karty, formuláře, boxy a hlavičku tak můžete dokonale přizpůsobit designu vašeho webu.

Nahrávání chráněných souborů

Ve verzi 2.58 jsme přidali možnost nabízet digitální produkty. Pro takové produkty lze nyní zvolit pouze chráněné soubory z nové složky v galerii. Do této složky lze pouze nahrávat nové soubory, nelze je přesouvat z galerie. Při nahrání souborů se jim automaticky vytvoří digitální razítko. Tento otisk pak slouží jako důkaz originality vašeho souboru a dá se díky němu zamezit nelegálnímu šíření vašeho produktu.

Tvorba stránek pomocí Spotlight

Funkce Spotlight zatím sloužila hlavně k rychlé navigaci na webu. Nově ale pomocí Spotlightu můžete vyvářet nové stránky na webu. Celou strukturu a sekce Spotlight vytvoří během chvilky. Stačí zadat, jakou stránku chcete vytvořit a o zbytek se postará umělá inteligence.

Klávesové zkratky administrace solidpixels

Nastavení bloku Mezera podle zařízení

Blok Mezera nově můžete upravit pro jednotlivá zobrazení. Lze nastavit tak, aby měl různou velikost podle zařízení, a nebo aby se zobrazoval například pouze na mobilu a tabletu, ale na desktopu byla nulová hodnota.

Váš web tak můžete upravit pro jednotlivá zařízení přesně podle vašich představ.

*tato funkce byla zpětně implementována až do verze 2.55

Zpřístupnili jsme blok Layout

Blok Layout primárně slouží pro zarovnání bloků do něj vložených, proto do kontejneru můžete vložit většinu ostatních bloků jako je text, tlačíko, obrázek, box a další. Layout sám o sobě nemá žádné nastavení designu.

Jak efektivně použít layout se dočtete v našem článku 5 způsobů, jak využít blok layout k oživení obsahu.

Další změny

  • Do odesílacího tlačítka u formulářů lze nyní vložit ikona, stejně jako u běžných tlačítek